فناوری‌های آینده خودرو 2024-2034: برنامه‌های کاربردی، مگاترندها، پیش‌بینی‌ها

مگاترندهای خودرویی که آینده وسایل نقلیه را تعریف می کنند: رانندگی خودکار، حمل و نقل به عنوان یک سرویس (MaaS)، خودروهای الکتریکی، اتصال به شبکه (اینترنت)، عملکرد مبتنی بر نرم افزار (SDV)، همه چیز به عنوان یک سرویس (XaaS) و موارد دیگر.

ترجمه: مریم سبزعلی

 

فناوری های رانندگی خودکار و خودروهای برقی، مگاترندهایی هستند که در حال بازتعریف و تغییر شکل صنعت اتومبیل هستند. مضاف بر این خودروهای متصل به اینترنت و مبتنی بر نرم افزار نیز اخیرا با پتانسیل ایجاد مسیرهای تازه برای فروش و سودآوری ظهور یافته و در همین حال بازار انواع سنسورها در قبضه اپلیکیشن های ایمنی برای  مونیتورینگ داخل کابین است.

این مطلب به پوشش تمام این فناوری ها پرداخته و مشخص می کنیم که چه عواملی بر آن اثرگذار است، چه فرصت هایی ایجاد می کند و چقدر ارزشمند است. از خدمات جدیدی که ارایه می شود تا هرآنچه که مورد نیاز است، ارزش بازاری بیش از 1.6 تریلیون دلار برای سال 2034 پیش بینی می شود.

 

رانندگی خودکار

در بحث رانندگی خودکار توجه به دو موضوع مهم است: رشد بازار سنسورهای خودرو و ایجاد صنعت رانندگی خودران. مورد اول در حال حاضر بازاری به بزرگی 10 میلیارد دلار دارد که اغلب در سیطره دوربین ها و رادارهای اپلیکیشن ADAS  (سیستم پیشرفته دستیار راننده) قرار دارد. فناوریهای زیرمجموعه این بخش عبارتند از کروز کنترل، ترمز اضطراری خودکار و رانندگی بین خطوط. این صنعت عموما نیازمند ترکیبی از رادارها و دوربین ها ست که در حال حاضر هم در تمام صنعت خودروسازی وجود دارد و خودروهایی نیز با این مشخصات به بازار عرضه شده است.

با  افزایش استفاده از فناوری های سطح 2 (منظور استاندارد SAE)، بازار سخت افزار خودروهای خودران همچنان در حال رشد است.  فن آوری های سطح 2 به خودروها اجازه می دهد فرمان و سرعت را کنترل کنند اما همچنان به توجه راننده نیاز دارند. رشد واقعی، با افزایش 13.6 درصدی هر سال برای 10 سال آینده، از فناوری های جدید سطح 3 حاصل می شود. فن‌آوری‌های سطح 3 به خودروها اجازه می‌دهد در موقعیت‌های خاص مانند بزرگراه‌ها به تنهایی رانندگی کنند، اما راننده باید آماده باشد تا در صورت نیاز کنترل را به دست بگیرد. در سال‌های 2022 و 2023، خودروی مرسدس کلاس S شروع به استفاده از فناوری‌های خودران سطح 3 در بسیاری از نقاط کرد. این لحظه، نویدبخش آغاز عرضه فناوری های سطح 3 برای حداکثر افراد است.

رنندگی خودران همچنین امکان جابجایی ارزان و ایمن را با استفاده از روبوتاکسی ها ارایه کرده است. روبوتاکسی ها در حال حاضر دهها هزار دلار هزینه داشته و به سنسورهای بیشتری نسبت به خودروی عادی نیاز دارند. اگرچه فناوری های پیشرفته مثل رانندگی خودکار و اتصال به اینترنت نیازمند سخت افزارهای تخصصی است اما پتانسیل گردش مالی اصلی آن در خدماتی است که می توانند فراهم کنند. مجموع ناوگان خودرو در حال حاضر بیش از ده تریلیون مایل در سال سفر می کند، که با ورود روبوتاکسی ها و پوشش بخشی از تقاضا، صدها میلیارد دلار درآمد ایجاد می کند.

 

صنعت خودروهای برقی

در سالهای 2022 و 2023 خودروهای برقی مسیر اخذ فناوری های ابتدایی تا پیشرفته و تبدیل شدن به ترند بازار را به سرعت طی کردند. افزایش فشارها برای کربن زدایی در صنایع خودروسازی و کاهش خسارات زیست محیطی، ضرورت توجه به این صنعت را برجسته تر کرده است. همچنین ممنوعیت قریب الوقوع استفاده از موتورهای احتراقی به این معنی است که سلطه خودروهای برقی در بازار تقریبا قطعی است.

فرصت هایی که این اتفاق برای صنعت خودروسازی ایجاد خواهد کرد بیشتر به واسطه قطعات و اجزای جدیدی است که مورد نیاز است از جمله باطری های بزرگ لیتیوم-یون، موتورهای کششی قدرتمند و لوازم الکترونیکی که  قبلاً جایی در بازار خودرو نداشتند. در سال 2023، این اجزاء اندازه بازاری بیش از 100 میلیون دلار ایجاد می‌کنند که بخش قابل‌توجهی از 1.6 تریلیون دلار بازار فناوری‌های خودروی آینده را تشکیل می‌دهد.

 

اتصال به اینترنت و استفاده از نرم افزار

اتصاب به اینترنت در وسایل نقلیه موضوع جدیدی نیست بلکه سالهاست که امکان مبادله دیتا با OEM ها وجود دارد. پارادایم تغییر جدید مربوط به چگونگی اتصال و کارکرد OEM و فیچرهای لاکچری مدرنی است که منابع درآمدی جدیدی خلق خواهد کرد. برخی آپشن ها مانند فرمان گرم شونده پیش از این هم از حالت سخت افزاری به مدل اشتراکی تبدیل شده است، به طوری که مشتریان فقط باید هزینه آن را در زمستان پرداخت کنند. اما در دوره جدید تحول در صنعت خودروسازی، فیچرهای لوکس جدید، مانند سیستم‌های رانندگی خودکار و کمکی پیشرفته، بیشتر توسط نرم‌افزار خودرو تعریف می‌شوند تا سخت‌افزار. خودروساز مدل های اشتراکی متنوعی را ارایه می کند که مالک خودرو می تواند با خرید و بروزرسانی آن، از امکانات بهینه خودرو استفاده کند.

اتصال به اینترنت همچنین می تواند امکان پرداخت از طریق اتومبیل را فراهم کند. خودروهای جدید قادر خواهند بود به صورت خودکار هزینه پارکینگ، شارژ و سفارشات حین رانندگی را بپردازند. و البته یکی از اهداف خودروساز این است که از طریق دریافت کارمزد تراکنش، جریان درآمدی جدیدی برای خود ایجاد کند.

 

مونیتورینگ داخل کابین

از زمان ارایه اولین سیستم های کمک راننده که خودرو به مقدار محدودی می توانست کنترل خود را بین خطوط حفظ کند، همیشه این نیاز وجود داشته که سیستم خودرو بداند راننده هنوز کنترل فرمان را در اختیار دارد یا خیر. ساده ترین راه برای انجام این کار، استفاده از یک سنسور گشتاور در سیستم فرمان بود که می توانست استنباط کند آیا راننده همچنان فرمان را نگه داشته است یا خیر. اما این مورد هم قابل دستکاری بود. با وجود سیستم های مدرن ADAS و ظهور سیستم های سطح 3 که در شرایط خاص رانندگی بدون دست را هم امکانپذیر ساخته، فناوری های بسیار پیچیده تری برای نظارت برای رانندگی نیاز است.

منبع: سایت idtechex.com

az-۲۲-bhmn-khvdrvhai-sfr-tvlid-dakhl-ba-mdl-۱۴۰۴-plak-mi-shvnd
خبر بعدی
از ۲۲ بهمن خودروهای صفر تولید داخل با مدل ۱۴۰۴ پلاک می‌شوند
خبر قبلی
رونمایی از میتسوبیشی اکلیپس کراس ۲۰۲۵ دودیفرانسیل در ایران
rvnmaii-az-mitsvbishi-aklips-kras-۲۰۲۵-dvdifransil-dr-airan

نظر خود را بنویسید

درباره ما

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر ذیل وارد کنید تا در خبرنامه مشترک شوید و از آخرین اخبار، تخفیف ها و پیشنهادات ویژه مطلع شوید.